Τρίτη 23 Οκτώβριος 2018

Ιστορία

   Η Ε.Ο.Δ. είναι μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική εθελοντική οργάνωση διάσωσης που επιχειρεί σε εθελοντική βάση από το 1978 και από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου. Έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη, διαθέτει 34 παραρτήματα και βάσεις ετοιμότητας σε όλη την Ελλάδα και στελεχώνεται από 2500 περίπου επαγγελματίες και ερασιτέχνες διασώστες με άριστη επιστημονική και τεχνική κατάρτιση.
 
  Είναι πιστοποιημένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών με Αρ. Μητρώου έξι (6) καθώς επίσης και από το INSARAG των Ηνωμένων Εθνών από τις 23 Ιουνίου 2005. Βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Εξωτερικών (Υ.Δ.Α.Σ.* με Αρ. Μητρώου 14) όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ECHO**). Στις 14 Οκτωβρίου 2006, εντάχθηκε ως πλήρες μέλος στην Διεθνή Επιτροπή Ορεινής Διάσωσης ICAR ( International Commision for Alpine Rescue) και είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει πιστοποιηθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Σκύλων Διάσωσης IRO (International Rescue Dog Organisation). Τέλος, από τις 7 Ιουνίου 2010 είναι πλήρες μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας θαλάσσιας διάσωσης I.M.R.F. (International Maritime Rescue Federation).
 
  Το παράρτημα της ΕΟΔ Ηρακλείου λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2011 και με την πρώτη εκπαιδευτική σειρά εντάχθηκαν σε αυτό τα 27 πρώτα μέλη του.

Ελάτε σε επαφή

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηράκλειου
Μαλάδες Ηρακλείου,Ν.Λεμονάκη 13-15

71410, Ηράκλειο, Κρήτη
T (2818) 10 10 20

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Scroll to top